Hafıza Mekânları: Nasıl ve Kimin için?

Ankara’da 22-23 Eylül günlerinde beraberce Derneği ve Mülkiyeliler Birliği İnsan Hakları Merkezi tarafından “Hafıza Mekânları: Nasıl ve Kimin için?” başlıklı bir “Hafıza Mekânları Deneyim Paylaşımı Atölyesi” düzenlenecek.

beraberce Derneği’nin yürüttüğü “beraberce Değişim Programı: Hafıza Mekânları” projesi kapsamında çeşitli ülkelerdeki “Hafıza Mekânları”nda çalışma yürüten gönüllüler tarafından “Deneyim Paylaşım Atölyeleri” düzenleniyor. Bu çerçevede Güney Afrika’daki District Six Müzesi’nde çalışma yapan Hanife Kardelen Işık’ın organize ettiği Ankara’daki “Hafıza Mekânları Deneyim Paylaşımı Atölyesi” iki gün sürecek.

Atölyenin ilk günü Tanıl Bora, “Unutma kültürü ve Türkiye’de unutma dinamikleri” üzerine konuşacak. Ardından Hanife Kardelen Işık, Güney Afrika’da bulunan District Six Müzesindeki deneyimlerini aktaracak.

Atölyenin ikinci gününde “Ankara’nın Saklı Coğrafyası” başlığıyla Ankara’nın kültürel ve politik hafızasına odaklanılacak. Akademisyen Funda Şenol Cantek ile Cumhuriyet öncesi ve sonrası Ankara’da örtünün altına itilenleri, Ankara’nın geçirdiği fiziksel ve söylemsel inşa süreçleri, kurumların ve insanların hikayeleri ile Ankara’nın mekanlarıyla aktaracak. Devamında yine Funda Şenol Cantek’le birlikte Kültürel ve Politik Hafıza Yürüyüşü gerçekleştirilecek.

Program:

Gün 22 Eylül 2018 Cumartesi
Yer: Mülkiyeliler Birliği 1. Kat

Saat:10.30

Türkiye’de Unutma Dinamikleri- Tanıl Bora

Hafıza Mekânları Nasıl ve Kimin İçin- District Six Müzesi, Güney Afrika Deneyimi– Hanife Kardelen Işık

Moderatör: Berfin Azdal (beraberce Derneği)

Gün 23 Eylül 2018 Pazar
Yer: Mülkiyeliler Birliği 1. Kat

Saat:15.30

“Ankara’nın Hafızası” Ankara’nın Saklı Coğrafyası- Funda Şenol Cantek

Kültürel ve Politik Coğrafya Yürüyüşü (Yürüyüşe katılımcı sayısı 15 kişiyle sınırlıdır. Katılım ön kayıt için: [email protected])