AÇIK HAVA FİLM GÖSTERİMİ: MILOU EN MAI

Institut Français Türkiye’nin katkıları ile düzenlenen Açık Hava Film Gösterimleri: Fransız Film Günleri 14 Ağustos Pazar saat 20.30’da Milou en mai ile devam ediyor.

Katılımlarınızı bekleriz.

Mülkiyeliler Birliği Yönetim Kurulu

*Filmler Türkçe altyazılıdır. Gösterim programında hava durumu ve benzeri koşullara göre değişiklik yapılabilir. Gösterim açık havada gerçekleşeceği için izleyicilerin hava koşullarına göre giyinmeleri tavsiye edilir. Gösterimler ücretsizdir.

Milou en mai (1990)

‘68’in etkilerini küçük bir topluluk üzerinden ustalıkla işliyor. Şehirde 68 olayları alevlenip büyürken kırsaldaki burjuvazi yaşamı yönetmenin toplumsal ve sınıfsal eleştirisinin zeminini oluşturuyor. Film boyunca gömülmeyi bekleyen cenaze, yozlaşmış aile üyeleri, karakterler arasındaki gerilimler, gizli ilişkiler, miras kavgaları, yemek masaları ve kır pikniklerindeki muhabbetler Louis Malle’in kendine has mizahının öğeleri olarak hikayede yerini buluyor. (https://filmfestankara.org.tr/mayista-milou-milou-en-mai-may-fools)

Madam Vieuzac, Mayıs 1968’de Güneybatı Fransa’daki evinde, Paris’in cıvıltılarından uzakta vefat eder. Milou, cenaze için ailenin geri kalanını çağırır. Aile üyeleri kendilerini tekrar bir arada bulmanın sevincini ya da üzüntüsünü yaşar. Ancak Paris’teki “olaylar” nedeniyle mezar kazıcılar grevdedir ve cenaze töreni yapılamaz.