MÜLKİYELİLER BİRLİĞİ E-BÜLTENİ 2024/2 SAYISI YAYINLANDI

Değerli Mülkiyeliler,

Bültenimizin 2024 yılı Nisan, Mayıs ve Haziran aylarındaki faaliyetlerini kapsayan yeni sayısını sizlerle buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz.

Mülkiyeliler Birliği olarak sizlerin de değerli ilgisi ve katkılarıyla 2024 Bahar’ında pek çok etkinlik ve söyleşiye ev sahipliği yaptık. Aynı zamanda Mart 2024 itibariyle 48. Olağan Genel Kurul üzerinden bir yıl geçmesiyle de yönetimimiz açısından değerli ve dolu dolu bir sene geride bırakıldı.

Mayıs ayına emek, barış ve adalet mücadelesinin günü olan 1 Mayıs ile merhaba derken, Mülkiyeliler Birliği olarak, siz değerli üyelerimizle birlikte alanlarda buluştuk. Daha özgür ve eşit bir ülke ve dünya için sesimizi yükselttik. Mayıs ayında Emek temalı etkinliklerimize bihassa ağırlık vermeye çalıştık. Fotoğrafçı Mehmet Özer’in yıllar boyunca alanlardan, sokaklardan kadrajına yansıyan fotoğraflarından oluşan Türkiye’de Emek Hareketi Sergisi’nin açılışı büyük bir ilgiyle ve destekle karşılandı.

II. Mülkiye Koşusu baharın gelişiyle birlikte organize edilerek, Mülkiyeliler, Mülkiye dostları ve koşuseverlerin katkılarıyla burs fonumuza önemli destekler sağlandı. Yine aynı koşuda Otizm spektrumundaki bireylere dair farkındalığın artırılması, ihtiyaçlarının anlaşılması ve toplumsal düzlemde eşit derecede kabulünün sağlanması adına da Otizm Farkındalık Koşusu düzenlendi. Mayıs ayı içerisinde gerçekleştirilen önemli bir farkındalık etkinliği olarak Engelliler Haftası Kapsamında 13-14 Mayıs 2024 tarihinde Sergi Salonumuzda düzenlenen ‘’Kendine Engel Olma’’ başlıklı sergimiz de siz değerli üyelerimizle buluştu.

Birliğimizin Ankara’nın en önemli kültür, sanat ve sosyal etkinlik merkezi haline gelmesini sağlayan onlarca edebiyat söyleşisi, toplumsal cinsiyet temalı atölyeler, kitap tanıtımları ve film gösterimleriyle 2024 Bahar aylarınıdolu dolu geçirdik. Değerli şair Gülten Akın’ın yaşamını konu edinen Gülten Belgeseli gösterimi, Mülkiye’nin kadim geleneği olan İnek Bayramı Tarihi üzerine söyleşi, Edebiyat ve Tarih alanında son dönemde çıkan kitapların değerli yazarlarıyla buluşmalara yaptığımız ev sahipliği ile Birliğimiz’in entelektüel yaşama olan katkısı bir kez daha hatırlandı.

En önemli geleneksel faaliyetlerimizden biri olan Çarşamba Söyleşileri kapsamında geçtiğimiz Bahar aylarında Türkiye’nin siyasal, ekonomik ve toplumsal gündemlerine dair çok değerli ve öğretici tartışmalar yürütüldü. Toplumsal cinsiyet, yoksulluk, Aleviler, dostluğun siyasal imkanları gibi temalarla pek çok değerli akademisyen ve yazarın konuk olduğu Çarşamba Söyleşileri siz değerli üyelerimizin ve Ankara’daki toplumsal gündemi yakından takip etmek isteyen Mülkiye dostlarının büyük ilgisiyle karşılandı.

Mülkiyeliler Birliği Podcast serileri de bu üç ay içinde hız kesmeden devam ederek sizlere ulaştı.

Kamusal sorumluluğumuzun ve rolümüzün bilinciyle Türkiye ve dünyadaki toplumsal gelişmelere, politik gündeme, insan hakları ve özgürlüklerine dair pek çok kritik konuda sözümüzü söylemekten geri durmadık ve demokrasiden, barıştan, eşitlikten yana olan duruşumuzu korumaya devam ettik.

Tüm bu içeriklere ve daha fazlasına yer verdiğimiz bu sayımızda, 2024 Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimizi, yaptığımız ziyaretleri ve ülkenin güncel sorunlarını içeren, toplumsal sorunlara dikkat çeken basın açıklamalarımızı siz üyelerimizin ilgisine sunuyoruz.

Yeni sayımızda görüşmek dileğiyle.