SURUÇ KATLİAMI’NIN 10. YILINDA ADALET MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR

“Öyle yıkma kendini,
Öyle mahzun, öyle garip…
Nerede olursan ol,
İçerde, dışarda, derste, sırada,
Yürü üstüne – üstüne,
Tükür yüzüne celladın,
Fırsatçının, fesatçının, hayının…
Dayan kitap ile
Dayan iş ile.
Tırnak ile, diş ile,
Umut ile, sevda ile, düş ile
Dayan rüsva etme beni.”
Bu dizelerdeki dirençle tutunuyoruz hayata. Umutsuzluğa, suskunluğa karşı bir kere daha inatla büyütüyoruz sözümüzü.

20 Temmuz 2015’te, oyuncak, kitap, umut ve en çok da barış taşımak üzere yola çıkan devrimci, sosyalist, öğrenci gençler Suruç’ta katledildi. Sadece o 33 düş yolcusunun hayatlarını değil; barışı, eşitliği ve birlikte yaşama umudumuzu hedef aldılar; biliyoruz.

Bugün, katliamın 10. yılında adalet hâlâ yerini bulmadı. Cezasızlık düzeni derinleşiyor, adaletsizlik her geçen gün büyüyor. Yüzleşilmeyen her suç, yeni adaletsizliklerin kapısını aralıyor; onu da görüyor ve biliyoruz.

Mülkiyeliler Birliği olarak, Suruç’ta yitirdiğimiz 33 barış yolcumuzu unutmadık, unutturmayacağız. Onların barışa, özgürlüğe, eşitliğe dair hayallerini sahiplenmeye devam ediyoruz.

Bir kez daha Suruç için adalet, herkes için adalet!

Mülkiyeliler Birliği Yönetim Kurulu