ÇARŞAMBA SÖYLEŞİLERİ: ESAD SONRASI SURİYE’DE YENİ DÜZEN VE TÜRKİYE’NİN ROLÜ

Bu Çarşamba Söyleşisi’nde Özge Özkoç ve Erhan Keleşoğlu’yla birlikte Suriye’de Esad rejiminin yıkılmasına giden süreci ve sonrasındaki gelişmeleri ele alacak, Suriye’de yeni düzene geçişi, söz konusu geçişte uluslararası ve bölgesel aktörlerin rolü ile Türkiye’nin pozisyonunu tartışacağız. 8 Ocak 2025 Çarşamba günü saat 19:00’da, Mülkiye Kültür Merkezi Oral Sander Konferans Salonu’nda düzenleyeceğimiz etkinliğimize katılımınızı bekliyoruz.

*Söyleşilerimiz herkesin katılımına açıktır.

 

  • Özge Özkoç 2004 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu. Özkoç, “Suriye Baas Partisi: Kökenleri, Dönüşümü, İzlediği İç ve Dış Politika” başlıklı teziyle aynı üniversiteden yüksek lisans derecesini, “İmparatorluk İktidarının Sınırında Osmanlı Mısırı: Mehmet Ali Paşa Döneminden Hıdivliğe” adlı çalışmasıyla doktor unvanını aldı. Halen A.Ü. S.B.F. Uluslararası İlişkiler Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmakta ve Arap Dünyası, Modern Ortadoğu Tarihi ve Türk Dış Politikası konularındaki çalışmalarını sürdürmektedir.

 

  • Erhan Keleşoğlu, 1997 yılında İstanbul Üniversitesi SBF Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde lisans eğitimini tamamlamış, 1999’da aynı bölümde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. 2001-2002 yılları arasında Ürdün Hükümeti bursu ile Ürdün Üniversitesi’nde (Amman, Ürdün) araştırmalarda bulunmuş, 2002 yılında “Oslo Sürecinde Filistin’de İktidar ve Muhalefet” adlı çalışmasıyla İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde yüksek lisansını bitirmiştir. 2006’da bir dönem University of Southern California’da (Los Angeles, ABD) konuk araştırmacı olmuştur. Sonradan aynı adla Bilgi Üniversitesi Yayınlarından çıkan “İsrail Yurttaşı Filistinliler: Yurttaşlık, Kimlik, Siyaset 1948-2000)” başlıklı çalışmasıyla 2008 yılında İstanbul Üniversitesi SBF’den doktora derecesi almış, 2009’da yardımcı doçent olarak aynı kurumda ders vermeye başlamıştır. 2013-2014 yılları arasında konuk akademisyen olarak School of Oriental and African Studies (SOAS), University of London’da (Londra, Birleşik Krallık) bulunmuştur. İngilizce ve Arapça bilen Keleşoğlu; Filistin Sorunu, Arap-İsrail Çatışması, İsrail İç Politikası, Ortadoğu Siyaseti ve Türk Dış Politikası alanlarında çalışmaktadır. 2021 yılından beri Toplumsal Tarih Dergisi Yayın Yönetmenliği görevini yürütmektedir.