GÜÇLÜ MÜLKİYE 2023 SEÇİM BİLDİRGESİ

ÖNSÖZ

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100.Yılında, Mülkiyelilerin ortak aklının temsilcisi olduğunu düşünen bizler,

 

  • Mülkiye Topluluğunda; başta tüm üyeler, mezunlar ve SBF öğrencileri olmak üzere Genel Merkez, Vakıf, Şubeler, Spor Kulübü ve Fakülte arasında güç birliğini canlandırmak;
  • Mülkiyeliler Birliği’nin, Topluluğumuzun içselleştirdiği ve Türkiye’nin hak ettiği demokratik kitle örgütü ve mezunlar derneği vasıflarını daha da ileri seviyelere taşımak,
  • Mülkiyeliler Birliği’ni kutuplaşma ve her tür çatışmadan uzak tutup, çatımız altında yer alan her üyeye aynı yakınlıktasaygı ve sevgiyle yaklaşmak,
  • Mülkiyeliler, SBF öğrencileri ve Mülkiyeliler Birliği’ni ilgilendiren her konuda tüm kurum ve kuruluşlarla iletişim kanallarını açık tutmak,
  • Mülkiyeliler Birliği’ni kurumsal bir yapıya kavuşturmak, ayrımcılıktan uzak, şeffaf hesap verebilir bir yönetim anlayışı ile değerlerimizi korumak için yola çıktık.

MÜLKİYELİLİK VE MÜLKİYE İLKELERİ

Mülkiyeliler, Anayasada nitelikleri demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak tanımlanan Cumhuriyete ve kazanımlarına her zaman sahip çıkmış, otoriter ve totaliter uygulamalara karşı daima demokrasiden, hukukun üstünlüğünden, evrensel insan hak ve özgürlüklerinden, bağımsızlıktan, aydınlanmadan, emekten, sosyal adaletten, kamu yararından ve evrensel barıştan yana tavır sergilemiştir. Bizler Okula başladığımız ilk günden bugüne, Mülkiyeli olmanın bir yurttaşlık sorumluluğu olduğunu biliyor ve tüm gelişim hedeflerimizi bu anlayışla kurguluyoruz.

Mülkiyeliler Birliği, önümüzdeki iki yıllık yönetim süresi boyunca Mülkiye geleneğine uygun siyasal ve toplumsal alanlarda yaşanan gelişmeler karşısında gereken ve beklenen tepkileri gösterecek ve Mülkiyelilere yakışan duruşunu koruyacaktır.

Vatanın gözyaşlarını dindirme iddiası ve isyanı ile yetişen Mülkiyeliler olarak, aklın ve bilimin yol göstericiliğinde, ülkemiz ve camiamız için kararlı bir şekilde mücadele edeceğiz.

Birlik ve beraberliğin her şeyden daha önemli olduğu bilinciyle Üyelerimiz, Öğrencilerimiz ve Öğretim Üyelerimiz arasında olması gereken iletişim ağını tüm üyelerimizin destekleri ve katılımcı yaklaşımları ile yeniden kuracağız. Mezunlarımız, öğrencilerimiz ve öğretim üyelerimiz arasında güçlenerek devam edecek olan Mülkiye dayanışması ülkemizdeki kutuplaştıran, ötekileştiren ve düşmanlaştıran politikalara bir karşı duruş olmalı ve topluma örnek oluşturmalıdır. Barış ve dayanışmayı her alanda ama öncelikle kendi aramızda tesis etmek biz Mülkiyelilere yakışan davranıştır.

Fakültemiz ve Birliğimizi; emekten ve insandan yana tavır koyan, bilimsel araştırma ve organizasyonlarıyla, bilimsel ve düşünsel hayata, özgürlüklere, toplumsal gönence katkı sağlayan bir kurumsal birliktelik olarak görüyoruz.

Mülkiyelileri diğerlerinden ayrıştıran gücümüzün entelektüel birikimimiz olduğunu biliyor ve bu gücü artıracak etkinliklerle bulunduğumuz yerden daha ileri bir noktaya ulaşmayı hedefliyoruz.

CUMHURİYET, DEMOKRASİ, İNSAN HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİ

Demokratik değerlerin, evrensel insan hak ve özgürlüklerinin, hukuk devleti prensiplerinin ülkemizde eksiksiz olarak yaşama geçirilmesi ve bunun için mücadele edilmesi gerektiğini savunuyoruz.

Demokrasi, insan hak ve özgürlükleri, sosyal devlet, hukuk devleti, kamu yararı ve kamu hizmeti değerlerinin tahrip edilmesine karşı çıkacak ve bu değerlerden; sınıf, cinsiyet, etnik aidiyet, inanç ve benzeri ayrımcılıklara maruz bırakılmaksızın, tüm vatandaşların sosyal dayanışma ve paylaşım içinde; eşit ölçüde yararlanmaları gerekliliğini savunacağız.

Anayasada nitelikleri demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak tanımlanan Cumhuriyete ve kazanımlarına sahip çıkacağız.

Ülkemizin yeniden, parlamenter bir cumhuriyet statüsüne kavuşması için tüm anayasal ilkelere bağlı kalınmasına ve tahrip edlen kurumların onarılmasına yönelik entelektüel birikimimizi ısrarla ortaya koyacağız.

Aydınlanmadan, kamucu politikalardan, bağımsızlıktan ve emekten yana, çağdaş, özgürlükçü, ilerici, adaletli ve eşitlikçi toplum yaratma ideallerini ve barıştan yana olan tavrımızı her zaman olduğundan daha büyük bir inanç ve kararlılıkla savunuyoruz. Her ne pahasına olursa olsun bunlardan vazgeçmeyeceğiz. Düşünen ve düşüncelerini ifade eden vatandaş ve kuruluşların maruz kaldıkları yoğun baskıya ve güç kullanımına, tehdit ve çeşitli yıldırma yöntemlerine tepkisiz kalmayacağız.

Ülkemizdeki toplumsal barışa, hukukun üstünlüğüne, insan haklarına ve demokratik yaşama yönelmiş en büyük tehdit olduğu inancıyla, her türlü şiddete karşı duracağız.

Doğanın sahibi değil, parçası olduğumuz gerçeğinden hareketle, çevrenin kirletilmesine ve katledilmesine yol açacak girişimlerin daima karşısında olacağız. Hayvanlara yapılan kötü muameleler karşısında sessiz kalınmaması gerektiğini düşünüyoruz

Cinsiyet ayrımcılığını reddediyoruz. Her türlü şiddetin karşısında duran bizler, özellikle kadına yönelik şiddet hareketlerinin artarak devamından büyük üzüntü, öfke ve endişe duyuyor, çocuk haklarını benimsiyoruz

KAMU YÖNETİMİ, ÇALIŞMA YAŞAMI VE DEMOKRATİK KİTLE ÖRGÜTLERİ

Yaşamın her alanında kamu yararı ve ülke çıkarlarını gözeterek, gerçekleri saptırmadan bu alanlardaki duyarlılık ve endişelerimizi kamuoyuyla paylaşarak, Üyelerimizin, Öğrencilerimizin ve Öğretim Üyelerimizin yanında olacağız. Dünyayı, Türkiye’yi ve Mülkiye’yi ilgilendiren önemli konularda Birliğimizin görüşünü basın açıklamaları, sempozyumlar, konferanslar, paneller, çalıştaylar, söyleşiler, kurultaylar ve raporlar yoluyla kamuoyuna açıklayarak, ülke gündemine ilişkin tespit, uyarı ve önerilerimizi ortaya koyacağız.

Ülkemizin sosyal ve siyasal ortamının değerlendirilmesi ve toplumun doğru bilgilendirilmesi için İzleme ve Araştırma Komiteleri oluşturacağız.

Kamu ve özel sektör kuruluşlarında çalışan üyelerimizin çalışma yaşamında karşılaştığı sorunlarında yanlarında olacağız.

Çalışan toplumsal kesimler ile bunların emeklilerinin hak ve çıkarları adına yürütülen mücadelede, emek örgütlerinin yanında yer alacağız.

Başta emek, gençlik, kadın ve çevre örgütleri, meslek odaları ile çeşitli yurttaş girişimleri olmak üzere, ülkenin aydınlık yarınlarına inanan tüm demokrasi güçleriyle iş birliği içinde olacağız.

Demokratik kitle ve sivil toplum örgütlerinin düzenledikleri etkinliklere ev sahipliği yapacağız.

Mülkiye kültürünün ve hedeflerinin gelişmesi için kurulmuş ya da kurulacak olan demokratik kitle örgütlerini destekleyeceğiz.

Mülkiyeliler Birliği’nin, demokratik kitle örgütleri arasında

yeniden öncü ve önder konuma kavuşması için mücadele edeceğiz.

Önümüzdeki dönemde sizlerden alacağımız güçle, sadece Mülkiye’nin değil tüm Türkiye’nin mevcut sorunlarına, fark yaratan çalışma ve çözüm önerileri ile gerçek bir demokratik kitle örgütü duyarlığıyla yaklaşacağız.

MEZUNLAR DERNEĞİ VE YÖNETİM ANLAYIŞIMIZ

Biz Mülkiyeliler, Mülkiyeliler Birliği Derneği’nin bir mezunlar derneği olduğu bilinciyle mezunlarımız arasındaki, çok büyük önem taşıyan dayanışmayı ve birlikteliği arttırmak amacıyla çalışacağız.

Birliğimizin, fiziki ve sosyal bütünlüğünü hedefleyen, işe odaklanan,bireysel uygulamalar ve tercihler ile kolayca değiştirilemeyecek kalıcı bir kurumsal yönetim anlayışı tesis edeceğiz.

Gerilim kültüründen değil birlik ve dayanışma ruhundan beslenen bir yönetim tarzını sahipleneceğiz.

İç çekişmeler yerine Mülkiye kültürünün en önemli öğelerinden biri olan bilgi üretme ilkesine bağlı kalacağız. Mülkiye kültürünün vazgeçilmezleri olan; kardeşlik, üslup özeni ve karşılıklı saygı öğelerine titizlikle bağlı kalacağız. Şeffaf ve katılımcı, ayrımcı değil, birleştirici bir yönetim anlayışı ile Camiamızda bütünlüğü ve kaynaşmayı sağlayacağız.

Mülkiyeliler Birliği üye aidatları konusunda kronikleşen sorunu çözme yolunda etkili yöntemler geliştireceğiz.

SİZLERDEN ALACAĞIMIZ DESTEKLE YAPACAKLARIMIZ

A – FAKÜLTEMİZLE İLİŞKİLERİMİZ

  1. İHRAÇ EDİLEN ÖĞRETİM ÜYELERİMİZ

Fakültemiz ve Öğretim Üyelerimiz bizim sönmeyen meşalelerimizdir. Görevlerine haksız bir şekilde son verilen Öğretim Üyelerimiz kürsülerine dönene ve tüm hakları kendilerine iade edilene kadar mücadeleye devam edilecektir.

  1. ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI

Öğrenci topluluklarımızın tümüne ve Fakültemizin kuruluş yıldönümü olan 4 Aralık kutlamalarına ve geleneksel İnek Bayramının organizasyonuna gerekli katkıları sunacağız.

B – BİNALARIMIZ ve SOSYAL TESİSLERİMİZ

  1. GENEL OLARAK

Bildiğiniz üzere tüm Birlik binaları ve yapısal alanlarımız Vakfımız mülkiyetinde Birliğimiz yönetiminde bulunmaktadır.

Mevcut yönetim döneminde yakın zamanda ana binamız ile ilgili bazı yapısal iyileştirmeler ve değişiklikler yapılmıştır. Bu değişiklikler yeterli ölçüde değildir. Bilindiği üzere Birliğimiz üç binadan oluşmaktadır. Vakıf yönetiminin ve okuma salonunun bulunduğu üçüncü binanın renovasyona ihtiyacı vardır.

Kafe kısmının, ana giriş bağlantısına alternatif bir ikinci giriş kapısı ile dışarıdan gelenlere açılması, Mülkiyeliler Birliği’nin üyelere özel bir sosyal tesis olma özelliğini ortadan kaldırabilecek tehlikeli bir adımdır. Bir sonraki

adımın Kafe’yi bir işletmeciye devretme şekline dönüşmesi endişemizi üyelerimizle paylaşmayı görev biliyoruz. Kültür Merkezi binamızın bir bölümü için yapılan kiralama hamlesi bu konudaki endişemizi artırmaktadır.

Üyelerimizin kullanım alanı sınırlandırılmakta, bu alanlar bizim olmaktan çıkarılarak, herkesin kullanabileceği ticari mekanlara dönüştürülmektedir. Binalarımızın, Mülkiyelilerin ve Mülkiye dostlarının sosyal, kültürel, bilimsel ve sanatsal etkinliklerine olanak verecek şekilde, bir bütünlük içerisinde düzenlenmesi sağlanacaktır.

Üyelerimizin yaz aylarında keyifli zaman geçirdikleri Birlik Bahçesi yeniden düzenlenecek, açık havada düzenlenebilecek kültürel ve sanatsal faaliyetlere uygun bir hale getirilmesi sağlanacaktır.

Birliğimizi Konur Sokak’taki Mülkiye Sitesinin ötesine taşımak amacıyla, Birliğimize tahsis yöntemiyle bir dinlenme tesisi/sosyal tesis kazandırılması konusunda ivedi ve etkin bir girişim süreci başlatılacaktır.

  1. KAZAN Ş.

Vakfımızın kurucusu olduğu Kazan AŞ’de mali disiplin sağlanacak, son dönemde üyelerimizle paylaşılmayan mali tablolar şeffaf bir şekilde üyelerimizle paylaşılacaktır. Mülkiyeliler Birliği ve Vakfına gelir sağlama işlevini yerine getirmek üzere yeniden yapılanması sağlanacaktır. Mülkiyeliler Birliği’nin, üyelerimizin sosyal tesisi olma özelliği titizlikle korunarak, sosyal tesislerimiz üyelerimize ek mali külfet getirmeden, kaliteden ödün vermeden, çalışanların emeklerinin karşılığı ödenerek işletilecek, hizmet, sunum ve fiyat politikası gözden geçirilecek ve “Kazan A.Ş.” Birliğimize katkı veren bir kuruluş haline getirilecektir.

Öncelikle, Mülkiyeliler Birliği Lokali (restoran ve kafeterya) gelirlerine mahkum bir kaynak yapısından kurtulmaya yönelik girişimler gerçekleştireceğiz.

Kamu kurumlarının ve yerel yönetimlerin yeniden yapılandırılması çalışmalarında, Mülkiyeliler Birliği’nin zengin insan kaynağı olanaklarından yararlanılması suretiyle danışmanlık hizmeti vererek Birliğimize ilave kaynak sağlayacağız.

  1. 1859 KİTAP KAFE

Konur Sokak cepheli kısımda 1859 Kitap Kafe olarak faaliyet gösteren ve Birliğimizin Konur Sokak’taki kültürel ve entelektüel yüzü olabilecek alan çok uzun bir süre boş ve atıl bir bırakılmıştır.

Bu alana yeniden bir SBF yayınları ve SBF Dergisi, Mülkiyeliler Birliği yayınları ve Mülkiye Dergisi, Mülkiyeli yazar ve akademisyenlerin kitapları ve Mülkiye Hediyelik

Ürünleri Satış Mağazası işlevi kazandırılacak ve üyelerimizin kültürel etkinliklerine katkıda bulunması sağlanacaktır.

  1. MÜLKİYE KÜLTÜR MERKEZİ (MKM)

Bilindiği gibi, Vakfımıza ait Selanik cepheli, uzun yıllar otel ve misafirhane olarak kullanılan ancak 2008 yılında verilen “depreme dayanıksız” raporu sonucu kullanım dışı kalan ve 2010 yılında Koruma Kurulu Kararı ile koruma altına alınan eski otel binamız, Çankaya Belediyesi’nin katkıları ile aynı haliyle ve aynı şekliyle”, herhangi bir “bedel ödemeden” ve herhangi bir kişi, kurum ve/veya şirkete “taahhüt vermeden” yeniden yapılandırılarak Mülkiye Kültür Merkezi olarak üyelerimizin hizmetine sunulmuştur.

Ancak son dönemde mevcut yönetim bu binanın sergi salonu ve öğrencilere yönelik BUZAĞI KAFE olarak projelendirilen giriş katını ARABICA isimli bir kahve firmasına kiralamıştır.

Zamanında Başkentimizin kalbindeki bu binaları maaşlarından arttırdıkları birikimleri ile bize armağan eden, Darbe dönemlerinde el konulmasın diye vakfeden Mülkiyeli üstatlarımızın anısına saygıyla bu ve benzeri yararlanım hedefi dışı kullanımlara izin vermeyecek; mezunlarımızın ve öğrencilerimizin ikinci evi olan Vakıf bina ve mülklerine sahip çıkacağız.

Kültür Merkezi olarak restore edilen binamızın giriş katının ve bahçesinin, Koruma tescilli bir yapı olmasına rağmen yasal gereklilikleri de zorlayıcı mahiyette bir tasarrufla, ARABICA marka isimli bir ticari işletmeye uzun dönemli bir kiralama sözleşmesi ile devredilmesi benzeri hatalı uygulamaların tekrarına izin vermeyeceğiz.

  1. İSTANBUL/NAKKAŞTEPE

1992 yılında Mülkiyeliler Birliği’ne tahsis edilmiş bulunan İstanbul/Nakkaştepe’deki Gazhane ve arazisi için İstanbul Defterdarlığı, “süresi dâhilinde yapılmadığı” gerekçesiyle tahsisi iptali kararı almış, ardından inşaat ruhsatı iptali süreci yaşanmış, ancak yargı sürecinin lehimize sonuçlanması ile birlikte Projenin yeniden hayata geçirilmesi olanaklı hale gelmiştir.

Nakkaştepe’deki projenin tamamlanabilmesi için 2013 yılında Gazhane A. Ş adlı şirket ile sözleşme imzalanmıştır. Başlatılan çalışmalar bu şirketin mali sorunları nedeniyle yarım kalmıştır. Daha önce sözleşme imzalanan Gazhane A.Ş. adlı şirket, mali sorunları aşmak için yeni ortaklar almayı ve daha önce yapılan sözleşmeye ek bir sözleşme yapılmasını talep etmiştir.

Mülkiyeliler Birliği’nde 2018 yılından beri yönetimde olan Yetiştik Çünkü Biz Grubu, tüm bu süreci yeterli açıklıkta ve katılımcı bir şekilde yürütmemiştir. Ek sözleşme imzalanması sırasında üyelerimiz yeterince bilgilendirilmediği gibi İstanbul Şubemiz Yönetiminin görüş ve önerilerinin dikkate alınmadığı yönünde bilgiler vardır.

2013 yılında yapılan Sözleşmede yer alan “Tazminat” hükmü konusunda nasıl bir yol izlenmiştir?

Önceki Sözleşmedeki kira bedeli ile Ek sözleşmedeki kira bedeli arasında fark var mıdır? Yeni Sözleşmede Birliğimize bırakılan alan azalmış mıdır?

Mevcut yönetimin ve 26 Mart 2023 tarihinde yapılacak genel kurulda yönetime tekrar aday olan Yetiştik Çünkü Biz Grubu’nun bu ve benzeri soruları yanıtlaması zorunludur.

  1. ANKARA/GÖLBAŞI/HALLAÇLI

Mevcut yönetim anlayışının, gereğini yerine getirmemesi nedeniyle Hallaçlı’daki Konak Birliğimize kazandırılamamıştır.

Ancak, daha önce Hallaçlı Projesi kapsamında düşünülen ve 2016 yılından bu yana üzerinde çalışılan Yaşam Merkezi projesinin hayata geçirilmesi için çalışmalarımız devam edecektir.

Arsa tahsisi veya ortaklık arayışlarına yönelik çalışmalar yapılacak, gerçekleştirilmesi öngörülen Yaşam Merkezi sosyal tesisinin, yeşil alan yoğunluklu, içinde spor alanları barındıran, çeşitli toplantı ve organizasyonlara olanak veren şekilde oluşturulması planlanacaktır.

C – ÜYELERİMİZ VE ÖĞRENCİLERİMİZ

  1. MÜLKİYE SÖZLÜ TARİH ÇALIŞMASI

“Mülkiye” adının gücünden ve değerinden alınan cesaretle, “Mülkiye Sözlü Tarih Çalışmaları” başlatılmıştı. Bilgileri her zaman referans olan değerli duayenlerimiz Mülkiye sözlü tarih çalışmamız için bir araya getirilmiş, bu çalışma ile sadece Mülkiye için değil tüm Türkiye için çok değerli ve gelecek nesillere aktarılacak bir eser ortaya çıkmıştı. Kıdemli hocalarımız ve mezunlarımızla yapılan ve toplamda 180 saat süren söz konusu görüşmeler elektronik ortamda kayıt altındadır.

Sözlü tarih çalışmalarına devam edilecek, kayıt altına alınan görüşmeler çok yakın bir dönemde sizlerle sosyal medya ortamlarında paylaşılacaktır.

  1. MÜLKİYE DERGİSİ VE KAZGAN DERGİSİ

Mülkiye Dergisi, önceki yönetim dönemlerinde saygın yayın çizgisi korunarak çıkarılmıştır. Mülkiyenin akademik ve entelektüel bilgi birikiminin toplumla paylaşılması çerçevesinde her türlü destek verilecek, Derginin etkili tema içerikleriyle düzenli olarak yayımlanması sağlanacaktır. Kazgan Dergisi’nin düzenli çıkarılmasına yönelik çabalarımız da kararlılıkla sürdürülecektir.

  1. MÜLKİYE HABER

Daha önceki dönemde yayın hayatına başlayan Mülkiye Haber portalında, çoğunluğu akademisyen olan pek çok Mülkiyelinin yazı ve makalelerinin yayımını sağlamayı öngörmekteyiz.

  1. E-BÜLTEN

Üyelerimizi bilgilendirmeye verdiğimiz önem çerçevesinde, yaptığımız faaliyetleri, daha önceki dönemlerde olduğu gibi E-Bülten ile duyurmaya devam edeceğiz.

  1. MÜLKİYE YAYINCILIK

Özellikle akademisyenlerimizin ders ve inceleme kitapları ile Mülkiyelilerin ve Mülkiye dostlarının eserlerine öncelik veren seçkin eserlerin yayınlanacağı “Mülkiye Yayıncılık” daha etkin hale getirilecektir.

  1. ÜYELERLE İLİŞKİLER, DÖNEM TEMSİLCİLİĞİ, DÖNEM YEMEKLERİ

Bir Üye Envanteri Projesi geliştirilecektir. Bu suretle üyelerimiz ile Birliğimizin ilişkisini kurumsal bir yapıya kavuşturacak, üyelerin Birlik ile olan bağlarını sağlamlaştıracağız.

Bu amaçla, Dönem Temsilciliği sistemi kuracak ve mezuniyet yılları itibariyle mezunlarımız arasında daha yakın bir Mülkiyelilik bağı oluşturma olanağı bulacağız.

Yönetim dönemimizde Mülkiyelilik coşkusunu birlikte yaşayıp anılarımızı tazeleyeceğimiz Dönem Yemekleri Mülkiyeliler Birliği tarafından dönem temsilcileri ile birlikte organize edilecektir.

  1. ÖĞRENCİLERİMİZE YÖNELİK TEŞVİKLER 1- ÖĞRENCİ VE GENÇ MEZUNLAR

SBF/Mülkiye geçmişte tercih sıralamasında 15.000. sıralardan öğrenci alırken, bugün 200.000. sıralardan öğrenci alır duruma gelmiştir. Bu durumun nedenleri araştırılacak ve sonuçlarına uygun çözümler geliştirilecektir.

Bu önlemlerin başlıcaları aşağıdaki başlıklarda sıralanabilir :

  • Okulumuzun tercih edilirliğini artırmak için, daha etkin ve kapsayıcı tanıtımının yapılması,
  • Mülkiye öğrencilerine barınma, beslenme, kitap ve belge, ulaşım gibi gereksinimlerinde ilave olanaklar sağlanmasına yönelik çözümler geliştirilmesi.
  • Genç Mezunlarımızın kamu ve özel sektörde tercih edilmesine imkân verecek mezuniyet sonrası modüler ve örgün destek eğitimlerinin programlanması.
  • BURSLAR

Mülkiyeliler Birliği burslarının yaygınlaştırılması ve burs miktarının artırılması öncelikli hedefimizdir.

Daha çok sayıda öğrencimize burs verilebilmesi hedefi doğrultusunda, burs fonumuz için üyelerimizin destek ve katkısının artırılması sağlanacak ve özel sektör katkısının fona yönlendirilmesi için çaba gösterilecektir.

SBF öğrencilerinin, öğrenim hayatları boyunca fakülte kimliklerini göstermeleri suretiyle üyelerimize yapılan indirimden aynı oranda yararlanması uygulamasına devam edilecektir.

  • MÜLKİYE ÖĞRENCİ YURDU

Mülkiye öğrencilerine barınma, beslenme, kitap ve belge, ulaşım gibi gereksinimlerin karşılanması için ilave olanaklar sağlanmasına yönelik önlemlerin alınması amacıyla

çalışmalar yapılacak, bir Mülkiye Öğrenci Yurdu yapılması çalışmalarına ivedilikle başlanacaktır.

  •  ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI

Fakültemizdeki öğrenci topluluklarının sosyal, kültürel ve düşünsel üretime dönük çalışmaları desteklenecektir.

D – ŞUBELERİMİZ

Türkiye’nin her bölgesinde varlık gösteren bir Mülkiye için, şube ağımızın genişletilmesi önceliklerimizden biridir. Şube ağımızın yaygınlaştırılması, şubelerle ilişkilerimizin artırılabilmesi ve Şubeler ile Merkez dayanışmasının geliştirilmesi gerektiği bilincinden hareketle, şubelerimize destek verilecektir.

E -MÜLKİYE SPOR KULÜBÜMÜZ İLE İLİŞKİLER

Mülkiye Spor’u bağışlarla ayakta kalmaya çalışan bir kulüp olmaktan kurtarıp, düzenli kaynağa kavuşturulmasını desteklemek öncelikli hedefimizdir.

Bu çerçevede, Mülkiye Spor Kulübümüzün kendi kendini en iyi şekilde idare edebilecek gelire sahip olabilmesi için bir işletme (spor tesisi vb) edinmesinin altyapısını hazırlayacak, Kulübümüze destek vereceği

F -BİRİMLERİMİZ /PROJELERİMİZ

  1. MÜLKİYE ÜNİVERSİTESİ /MÜLKİYE KOLEJİ, MÜLKİYE YAŞAM MERKEZİ

Mülkiyeliler Birliği’mizin 14.09.2014 tarihli Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında kabul edilen Tüzüğündeki, Sosyal gereksinimlere uygun kreş, misafirhane, huzurevi vb. açmak, işletmek ve bu konuda çözümler üretmek, ayrıca Mülkiye Üniversitesinin kurulması için gerekli çalışmaları yapmak hükümleri çerçevesinde; Mülkiye Koleji (Orta Öğretim Kurumu) kurulması ve yapılandırılması konusunda fizibilite ve hayata geçirme çalışmaları başlatılacaktır. Mülkiye Üniversitesi kurulması konusunda, bir arama konferansı düzenleyerek konunun tüm boyutlarıyla daha detaylı tartışılmasına olanak sağlayacağız.

Bu kapsamda, Mülkiye Koleji (Orta Öğretim Kurumu) kurulması fikrini de tüm paydaşların görüşlerine açacağız. Mülkiye Kreşi ve Mülkiye Yaşam Merkezi ve Mülkiye Konukevi dahil olmak üzere bu projelerimiz için en önemli engelin finansman sorunu olduğunu hatırda tutarak, devletten taşınmaz tahsisi, devletten / uluslararası fonlardan / yerel yönetimlerden / kişilerden / firmalardan bağışçı ve sponsor arayışına ivedilikle başlayacağız.

  1. MÜLKİYE TANITIM FİLMİ

Mülkiye’nin tercih edilmesini sağlamak amacıyla, dijital platformlarda yayınlanmak ve liselerdeki tercih günlerinde sunulmak üzere bir “Mülkiye Tanıtım Filmi” hazırlanacaktır.

  1. MÜLKİYE İKTİSADİ VE SOSYAL ARAŞTIRMALAR MERKEZİ (MİSAM)

Bürokrasi ve özel sektörde çeşitli deneyimlere sahip üyelerimiz ile akademisyenlerimiz bir araya gelerek,

ekonomi, uluslararası ilişkiler, çalışma ilişkileri, kamu yönetimi, mali politikalar, kadın, çalışan çocuklar, yerel yönetimler, kamu hukuku gibi konularda ortak çalışmalar yapmaktadırlar. Yeni mezun ve yüksek lisans-doktora öğrencilerimizin de katkıları ile gerçekleştirilen ve toplumun doğru bilgilendirilmesini amaçlayan bu çalışmalara devam edilecek ve hazırlanan raporlar kamuoyu ile paylaşılacaktır.

  1. MÜLKİYE EĞİTİM MERKEZİ (MEM)

Mülkiye Eğitim Merkezi’nin yabancı dil eğitimi ve bazı konu başlıklarıyla sınırlı kalan, etkin ve verimli olmaktan uzak yapısını değiştireceğiz.

Değerli Mülkiyeli uzmanlara sahip bir insan kaynakları havuzumuz olduğunu dikkate alarak kamu kurumları, yerel yönetimler ve özel sektör hedefli eğitim programları hazırlayacak, bunları uygulamayı önceliklendireceğiz.

MEM tarafından elde edilen gelirler, Mülkiyeliler Birliği bursları ile Fakültemizdeki akademik çalışmalar için kullanılmıştır ve kullanılmaya devam edilecektir.

Mülkiye Eğitim Merkezi vasıtasıyla yeni mezunlarımız ile üyelerimize arzuladıkları ya da ihtiyaç duydukları her konuda kurslar düzenlenecektir Ülkemizde “meydana gelecek doğal afetlerde neler yapılabileceği” başlığı altında eğitimlerin düzenlenmesi gerektiği kanısındayız ve son dönemde yaşanan acılarımızın tekrarlamaması adına bizler de üzerimize düşen görevleri bir de bu yönden değerlendirerek hayata geçirmek arzusundayız.

  1. MÜLKİYE İSTİHDAM MERKEZİ (MİM)

Mülkiye İstihdam Merkezi (MİM) öncelikle yeni mezunlarımız olmak üzere gereksinim duyan tüm mezunlarımıza hizmet verecek, ilk defa veya yeniden işe yerleştirilmelerine olanak sağlayacak, Mülkiyelilerin akademik ve entelektüel birikimleri çerçevesinde hak ettikleri yeni iş pozisyonlarına atanabilmelerine katkı sağlamak amacıyla kurulmuş olan Mülkiye İstihdam Merkezi işlevselliğine tekrar kavuşturulacaktır.

  1. MÜLKİYE SANAT MERKEZİ (MSM)

Mülkiyenin sanata ve sanatçıya verdiği yüksek değer çerçevesinde üyelerimize yönelik sanatsal çalışmaların ve bunların gösterimlerinin yapıldığı, sanat öncelikli buluşmaların ve paylaşımların gerçekleştirildiği Mülkiye Sanat Merkezi’nin müzik, halkoyunları, şiir, edebiyat, dans ve gereksinim duyulan alanlarda öncelikle Mülkiyeli sanatçılar tarafından kullanımı için;

  • Söyleşi ve İmza Günleri
  • Edebiyat Buluşmaları
  • Resim Sergileri
  • Müzik dinletileri
  • Sanat Sokağı

faaliyetlerinde “Kültür Merkezi” olma amacına uygun olarak yapılanmasını sağlayacağız.

  1. MÜLKİYE DOĞA TOPLULUĞU (MDT)

Doğayı, doğa yürüyüşlerini seven Mülkiyeliler ve Mülkiye dostlarıyla, düzenli olarak ve mümkünse her ay doğada yürümek için kurulmuş olan Mülkiye Doğa Topluluğu’nun sürdürmekte olduğu doğa yürüyüşlerini desteklemeye devam edeceğiz.

  1. MÜLKİYE SİNEMA TOPLULUĞU (MST) Sinema sanatına önem veren Mülkiyelilerin ve Mülkiye dostlarının birlikte film izlemesi ve sinemayla ilgili çeşitli etkinlikler yapmaları amacıyla kurulan Mülkiye Sinema Topluluğu’nun faaliyetlerini canlandırarak destekleyeceğiz.
  2. MÜLKİYE KADIN DAYANIŞMA MERKEZİ (MKDM) Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinden kaynaklanan ekonomik, psikolojik, sözel ve fiziksel şiddete ve ayrımcılığa maruz kalan kadın Mülkiyelilerin psikolojik ve hukuki destek alabilecekleri bir Merkez oluşturulacaktır.

SONSÖZ

Tüm bu çalışmaları gerçekleştirirken ve bu süreçleri yönetirken;

Güçlü Mülkiye 2023 Ekibi olarak yola çıktığımızda belirlediğimiz ilkelere bağlı kalacağız.

  • Şeffaflık,
  • Hesap verebilirlik,
  • Ortak akıl,
  • Bütünleştirici, kutuplaştırmayan, ötekileştirmeyen, toplumsal cinsiyet eşitliğini gözeten yaklaşım,
  • Mülkiyeliler Birliği’nin yararını kişisel beklenti ve hesapların üstünde tutma ilkelerinden ödün vermeyeceğiz.
  • Şeffaf ve katılımcı kurumsal bir yönetim anlayışı ile Camiamızın bütünlüğünü güçlendireceğiz.
  • Mülkiye Camiasında sevginin, saygının, özverinin, dayanışmanın, katılımcı birlikteliğin sağlanması için üzerimize düşen görevleri yerine getireceğiz.
  • Üyelerimizin ve öğrencilerimizin ihtiyaçlarına cevap verecek düzenlemeler ile binalarımızı ve bahçemizi kullanım amacına uygun şekilde koruyacağız.
  • Mülkiye topluluğunun tarihsel görevi herkes için toplumsal eşitlik, ulusal güvenlik, ekonomik bağımsızlık, yaşam hakkı ve demokrasinin güvence altına alınması için yorulmadan çalışmaktır. Bu onurlu göreve sizlerden aldığımız destekle liderlik etmek azmindeyiz.
  • Kamuoyunda paylaşılacak ülke ve dünya gündemine ilişkin konulardaki Mülkiye görüşlerini üyelerimizin ve Fakülte hocalarımızın katkılarıyla oluşturacağız.
  • Mezunlar Cemiyeti niteliğimizin gereği olarak; mezunlarımız arasındaki ilişkilerin sıcak tutulması ve ilerlemesi yönünde katkılar vermeğe devam edeceğiz. Ayrıca iş sınavları ve çalışma yaşamlarında karşılaştıkları sorunlara karşı mücadelemiz devam
  • Üyelerden sağlanan maddi ve manevi desteklerin arttırılması suretiyle; Mülkiye Spor Kulübü’ne, şubelerimize, öğrenci ve genç kuşaklarımıza sahip çıkacağız.
  • Demokratik kitle örgütleri, sendikalar, meslek odaları ve toplumsal hizmet amaçlı tüm kuruluşlar ile iletişim ve güç birliği içerisinde bulunacağız.

Paul ELUARD’ın dizeleriyle;

birbirimize verecek ellerimiz var. uzaklara götüreyim sizi, tutun elimden. Birbirimize verecek ellerimiz var. daha güzel değil hiçbir şey birbirimize bağlanmaktan, Paul Eluard Bizler Mülkiye Camiasının bireyleri olarak, ele ele verdiğimizde, var olan dayanışma duygularımızı daha da ileri taşıyarak Mülkiyeliler Birliği için olumlu, güzel işlere, projelere ve hizmetlere imza atacağımıza inanıyoruz.

Desteklerinizi bekliyoruz.

Saygılarımızla